poniedziałek, 24 listopada 2014

Ciasteczka dla psa alergika i grubasa


400 g mąki ryżowej, 2 puszki tuńczyka w wodzie (po ok.130 g po odsączeniu), pół szklanki maślanki, pół szklanki wody, zioła np. koperek, mięta, oregano, mogą być suszone. Składniki miksujemy, za pomocą szprycy lub łyżki nakładamy na blachę. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut, zmniejszamy moc piekarnika i przez 10 minut dosuszamy ciasteczka. Do składników można dodać 2 łyżki oleju, ja nie dałam, żeby ciastka były bardziej dietetyczne. Pieski zachwycone. Możecie też użyć mąki gryczanej, lub wymieszać mąkę ryżową, gryczaną i pszenną, jeśli wasze pieski nie mają alergii. Przepis sprawdzony. Polecam na Mikołaja.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz